25.08.2010

Haketmek...

12 Eylul 2010'da referandum yapilacak; bence ve bir cok bilir kisiye gore genel secimlerden cok daha onemli bir referandum bu. Ustelik anli sanli tarihimizin en cok zaiyata sebep olmus darbesinin 30. yildonumunde; iktidarin manidar bir sakasi.

Gelin gorun ki; referandum ile Ramazan Bayrami'nin son gunu cakisiyor ve muhtelif kafalardan; "Mahsus yapiyolar, oy veremeyelim diye" sesleri yukseliyor. Bu cumlede imkansizlik varmis gibi gorunuyor olsa da, aslinda is pasa gonullerin yarida birakmak istemedikleri sefadan ibaret.

Mahsus veya degil; bu ulkede oy verip vermemek keyfi degil, zorunluolmali artik. Bunun zihinlere yerlesmesi, bir sey icin oy verilecekse her seyin birakilmasi gerektiginin anlasilmasi gerek.
Yani tatille secim cakisiyorsa; erken doneceksin yolcu ya da oturacaksin evinde, bu kadar basit.

Aslinda bu kadar basit dogru ama bir o kadar da zor ki...
1980 darbesi bir cok kapanmayacak yara acti ama bence bu yaralardan en buyugu; benim de icine dahil oldugum neslin vurdumduymazligi. Evren Pasa'm nasil yaptiysa cok iyi bir is cikardi ve apolitikligi tavan yapan bir genclik yaratmayi basardi; Sezar'in hakki Sezar'a...

Politik islerde alinan kararlarin, yillar icinde sekillendigini gorecek kadar buyuduk, okuduk ama nedense "bir oydan ne olacak ki"cilikten bir turlu kurtulamadik. Ama bir kismimiz televizyon karsisinda begenmedigimiz politikacilara sovup saymasini cok guzel ogrendik.

Diyecegim odur ki; olur da bu referandumda oy vermezseniz ve karsiti oldugunuz dusunce galip gelirse o zaman kendi kendinize televizyona bakip kufretmeye bile hakkiniz olmaz.


Kissadan Hisse
"Boyle konusuyorsun da sen tatile gitmiyor musun oy vermek icin." diye soracak olursaniz icinizden, cevaplamak boynumun borcudur. Sormasaniz da soyleyecektim zaten :)
Tatile gidiyorum evet, pazar sabahi donmeye calisiyorum ama yedeklerdeyim, olur da yer acilmazsa gitmeyecegim tatile. 3 gun evde otursam bir sey olmaz, daha once yapmadigim sey degil...

2 yorum: