21.06.2010

EY ADSIZ SOZUM SANA

Bu ayin basiydi sanirim "Kahpe Kader" baslikli yaziyi yazisim.

Bugun o yaziya gelen yorumlari tekrar okudum. Topu topu iki tane var ama olsun, hosuma gidiyor yorum almak o yuzden arada bir okuyorum manyaklar gibi.

Neyse ilk yorum cok icten gelmisti ilk okudugumda halen de oyle, sahibine buradan tesekkuru bir borc bilirim. Ikincisini de begenmistim ama bir yandan da garip gelmisti. Bugun okuyunca daha da garip geldi.

Soyle ki; onu yazan insanin kim oldugu hakkinda bir fikrim yok fakat kendisi basima gelen bu komik olaydan belki birilerinin hayallerini yikmis olabilecegim sonucuna varmis.

Pek sevgili Adsiz, yazinin geri kalan kisminda tamamen sana sesleniyorum, olur da bir gun okursan diye. Yok okumazsan da saglik olsun, az da olsa bir kitlem var :)

Birincisi, iki yemege gitmekle hayaller yikilmiyor efendim. Yasimiz kemale erdi cok sukur, daha basindayken maldon* olan islere kafayi takmamayi yillar icerisinde zorla da olsa ogrendik. Ben genelde burada yazdigim her seyin komik olmasini istiyorum ve oyle olmasina dikkat ediyorum cunku hayat baska turlu cekilmiyor. Eh bu durumda benim geyigin bagrindan kopup gelen o sozlerime o arabesk yorum neden?

Ikincisi; ne ekersen onu bicersin mantigi gercekten de var mi? Ilahi adaletin er ya da gec vuku bulacagina ben de inaniyorum. Ama her konuda degil.

Mesela ben bu kadar kotu ne yapmis olabilirim hayatta, beni hasta ettirecek kadar? Evet sana soruyorum. Kimsenin ickisine siyanur kattigimi hatirlamiyorum. Hic bir hastanin serumuna yanlis ilac da karistirmadim.

Bak Adsiz farkettiysen hastalik ornegini ayni kulvardan durumlarla karsilastiriyorum. Simdi ask mesk konusuna geliyorum merak etme. Nikah masasindan kacmadim allaha sukur. Kimseye yuzyilin boynuzlusu Ednan Ziyagil muamelesi de yapmadim. Ha nedir? Kadinligin sanindan uyuzluklar ne bileyim bir regl sendormuyla sarfedilmis kotu sozler, bosa atilmis isabetsiz triplerse kastettigin, onlari yapmayana kadin denmiyor zahir.

Gicik oldum evet, ama ne olur bana "ben bir sey demedim ki, yaran var gocunuyorsun herhalde" klisesiyle gelme rica ederim. Illa bir sey yazacaksan yaratici ol, dimagimiz acilsin, bizi beyaz turklere katacak bir tartisma olsun. Elif Safak'tan alintilarla gel mesela. Olmazsa bi feylozofun sozleriyle morart beni. Ben de kapatayim blogu baska diyarlara gideyim. Lutfen.

Neden gicik oldugumu da aciklayayim sonra da uzayayim, cok bile yazdim. Sinir oldum cunku, beni tanimadan etmeden, benimle ilgili basina "belki" bile koymus olsan da bu sekilde bir yargiya varmis olman cok uzucu. Ote yandan bunu kendine saklamayip ulu orta umuma acik bir yere yazmis olman da sinir bozucu. Ha sen dedin diye hayal terminatoru mu oldum hayir ama yine de sen nasil istedigin gibi atip tutabiliyorsan ben de istedigim gibi gicik oluyorum.

Birine baska birinin hayallerini yikmis olabilecegini soylemek o insani tanisan bile cok agir bir itham. Biz ki tanismiyoruz durumu sen dusun. Boyle iste...

Ha bir de unutmadan *maldon: iskambilde ve kağıt oyunlarında kağıdın yanlış dağıtılmasına verilen ad, yani oyunun bastan yalan olmasi.

Saglicakla kalin, tabii ki sen de Adsiz :)

6 yorum:

  1. "kahpe kader" ve "ey adsız sözüm sana" yazılarını ve yorumları okudum
    kahpe kaderi ilk okuduğumda adsızın yaptığı yorum hakkında ne düşündüm biliyo musun: bu adsız seni tanıyor. sana söylemeye cesaret edemediği şeyleri ancak bu platformda söyleyebiliyor.
    ha bu arada ben de seni tanıyorum ve yazılarını beğenerek takip ediyorum sevgili MS'daşım :)

    YanıtlaSil
  2. Ama sen de adsiz'siin :)
    tesekkur ederim, takibe devam o zaman

    YanıtlaSil
  3. selam ben o bahsetıgınız yorumları yapan adsızım..:)

    neden bu kadar sınırlendıgınızı hıc anlayamadım.malesef ıstedıgın gıbı fılozofık alıntılar veya sana dunyanın sırrını verıcek yorumlar yapamıcam.
    ben sadece bır tesellı gıbı yazmıstım yanı bu kadar kadere kusme belkı sende bır gun bıyerlerde farketmeden baskasına aynısını ya da baska bır sekılde bır benzerını yapmısındır.bu tarz olaylar herkesın basına gelıyo bız farketsekte farketmesekte.
    hayallerı yıkmak belkı bıraz agar olmus olabılır ama sen hastasıydım adamın falan dıye yazınca bana hayelrın yıkılmıs gıbı geldı o yuzdenole bır benzetme kulandım.kusura bakma eger haddını astıysa benım yorumlarım.

    YanıtlaSil
  4. Bir ustunuzdeki adsizin da dedigi gibi, sanirim siz beni taniyorsunuz, dolayisiyla ben de sizi... Eger durum boyleyse, ve eger tahmin ettigim kisiyseniz, evet yorumlariniz haddini asti.
    Yok eger degilseniz yani tanismiyorsak,ustteki post icin ozur dilerim. Her ne kadar "hayal yikma" sozunu hala cok agir buluyor olsam da, benim de abartmamam gerekirdi sanirim...
    Ama tanisip tanismadigimizi hic bir zaman ogrenemeyecegime gore; o post'u da silmeyecegim.

    YanıtlaSil
  5. bi de son olarak bence ne ekersen onu bıçersin mantıgı var.ama senın dedıgıgın gıbı bunun hastalıkla bır alakası yok.daha sosyal bır olgu bence.yanı sen hep ıyısın dıye hastalanmamak bence olası degıl.
    ve tanıstıgımız fıkrıne nerden vardıgınızı hiç bilmiyorum.tesadufen hastalıgınızla ılgılı bır yakınıma bılgı toplamaya calısırken blogunuza rasladım.kim oldugumu tahmın edıyosunuz bılmıyorum ama yanılıyosunuz.o ınsanda sızı baya kırmıs sanırım cok sınırlı oldugunuzu sanıyorum o kişiye karşı.belkı de benı bır baskası sandıgınız ıcın yanı o sınırlı oldugunuz kısı ılk yorumlarıma bu kadar gıcık oldunuz.
    ben tekrardan ozur dılıyorum haddımı astıysam.
    size saglıkıl ve mutlu bır hayat

    YanıtlaSil
  6. Tanistigimiz fikrine bir cok ipucundan vardim.
    O kisiye sinirli degilim sadece bu sekilde bir yoruma kesinlikle hakki olmadigini dusunuyorum o kadar.

    Degilseniz dedigim gibi ozur dilerim. Ama eger o kisiyseniz de umnarim o kinalar hic cikmaz...
    Saglikli ve mutlu hayat dilekleri icin de tesekkur ederim, size de....

    YanıtlaSil