18.06.2010

TAMAMLAYICI TIP

Dun aksam annemlerde kaldim; hayirli evladim ben. Neyse bir ara ciktim sonra geri geldim. Geri geldigim sirada kahkahasi kendinden unlu kadin Saba Tumer'in programini izliyordu annem. Metin Hara diye bir eleman konuktu programa. Tamamlayici tip uzmaniymis kendisi. Annem de bir yandan izlerken bir yandan internette elemani arasitriyordu. -Kadinin arastirmaci kisiliginin internetin tehlikeye dustugu gunlere rastlamasi da kozmik bir tesaduf olsa gerek.-

Neyse; "Bir gitsene bu cocuga" dedi annem. Dedim: "Neci ki bu insan", "Tamamlayici tip" dedi o da. O ne ola ki soruma cok da bir cevap veremed i ama hastaliklati iyilestiriyormus.



Ne hastaligi annecigim, nasil yapiyormus? Bakti suratima, kafasini gosterdi her sey orada bitiyor demeye getirerek.

Giderim gormeye, yeter ki annemin ici rahat etsin, koymaz. Ama nedir arkadas bu her sey kafada bitiyor sendromu ya?!! Tamam ruh sagligi, efendime soyleyeyim pozitif dusunce vs bunlar guzel seyler de nereye kadar???

Valla bu yeni moda pozitif dusunce ot bok pusur islerine cidden gicccik oluyorum. Baslarda da yazmistim boyle bir sey. O zamanlar daha kibardim tabii.

Neden gicik olduguma gelince, iki tane tas gibi sebebim var.
Birincisi;

Her sey kafada bitiyor ise eger, demek ki hastalanmam da kafamdan kaynaklaniyor. E bu durumda ben bayagi zir deliyim.
Boylesine hos, muhtesem, tip dunyasinin gelen sorulara "bilemiyoruz efendim" diye cevap verdigi bir hastaliga yakalandigima gore Shining'deki Jack Nicholson'un kizi falan olmam lazim. Dolayisiyla: "Neaa, sen bana deli mi dedin?" diye nagralar atsam kimse agzini acmamali.
Tamam anladik; bulamadiniz caresini topunu bize attiniz. Attiniz da benim annemle babam da pek normal sayilmazlar ama allaha sukur ikisinin de masallahi var.

Yok efendim hastaligini sebebi olarak degil de sonunu getirmek icin soyluyorsa bu adamlar bunu; benim beynim o kadar guclu o kadar mohtesem olsaydi burada yazacagima Turk edebiyatinin 2000'li yillarda cikardigi en super yazar olurdum. Ama olamadim.
Ya da hayvan gibi resim yapardim, eserlerim Sotheby's'de satilirdi catir catir. Onu da olamadim.
Neymis, demek ki, her insanin beyninin gucu o kadar da acaip degilmis.
Ayrica olsa da gucumu ona harcamazdim efendim. Ilac var kullaniyorum guzel guzel yasiyorum. Ayrica Ms'ten dolayi daha da bana bi bok olmaz psikolojisine de girdim. Iyi bile geldi yani.
O zaman atom falan parcalardim, karsi cinsin hiyarliklarina katlanma katsayimi yukseltirdim, ne bileyim gunluk hayatta boyle natural high bir modda gezinir dururdum.

Gelelim ikinci sebebe;
Su tip isi ne kalles, insan hastlaniyor, uzerinden kimler ne paralar kazaniyor ya. "Haydi ilac yazalim sana ama kronik bu hastalik hayat boyu kullanacaksin."
"Tamam kullanirim, yeter ki sen iste"
"Aaa bosuna ilac kullaniyorsun, bu is kafada biter ben seni meditasyonla, alternatif tipla, bilemedin olmadi tamamlayici tipla iyilestirecegim."

Ay bir rahat birakin be. Hilal-i ahmer miyim ben, sonucsuz seyler icin para dokup duracagim?
Ha sozum meclisten disari; durum cok kotudur artik yapilacak hic bir sey kalmamistir, ne bileyim bir ayak cukurdadir, o zaman deneyenlere saygim sonsuz. Ama su parlak heriften bir farkim yokken bana bunlarla gelmeyiniz lutfen.

Ama tecrubeyle sabit olarak sunu soylemezsem gozum acik giderim; dusuncenin etkili oldugu yerler var. Misal bir ilaci kullanirken ise yarayacagina inanmak. Hem Efexor'da hem de Betaferon'da yasadim ben bunu. Ama MS miyim hala? E evet!

Deliyim ben deli...

KISSADAN HISSE:
Bosu bosuna bu tip islerle vakit harcamayiniz efendim. Ama yine de ihtiyaci olanlar vardir diyerek bu parlgin web sitesini verelim: www.insanaguven.com. Sitenin isminde bile meymenet yok ya!

17 yorum:

  1. siz zaten bu inançta iseniz sizin için hiçbir faydası olmayacağı kesin.
    çok ön yargılı davranmışsınız.bunları yaşayan biri ile konuşmuş olsaydınız paylaşımınız bu şekilde olmaya bilirdi.herşey düşüncede başlar,sonrada eyleme dönüşür,yarattığınız herşeyi siz yarattınız bunu herzaman değiştirebilme şansınızın olduğunu bilin.

    YanıtlaSil
  2. Sizin herhangi bir rahatsizliginiz var mi?

    YanıtlaSil
  3. henüz çok ciddi bir şey yaşamadım.
    sadece korkusuz yaşamaya niyet ettim bizi hasta eden herşeyin altında bilmediğimiz korkularımız var.sizi neyin neden kızdırdığını öfkelendirdiğini biliyormusunuz?ve herşeyi affetmeyi deneyin.bu ben zaten affettim demekle olan birşey değil.bunun bir çalışması var .yardım alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. Bakin bahsettiginiz ciddi olmayan seyin ne oldugunu bilmiyorum ama; benimki gibi kronik bir rahatsizligin sebebinin hastaya yuklenmesini cok gaddarca buluyorum. Hastaligi bu tip yontemlerle gecirebilen insanlar emini vardir ve o insanlara saygi duyuyor onlari takdir ediyorum. Ama siz de takdir edersiniz ki; bu cok ama cok zor bir sey. Fakat demin de dedigim gibi baslangicinin faturasini hastaya kesmek cok acimasizca. tabii ki psikolojik faktorler tetikliyordur vucudumuzda olanlari ama sadece tetikliyordur, yaratmiyordur bence.
    BAna MS teshisi konuldugunda 27 yasindaydim ve hayatimda ortalama bekar bir insaninkinden daha fazla veya daha az bir problem yoktu; ne bir travma gecirmisim ne de yikici bir olay basima gelmisti.
    Benden buyuk bir agabeyim var ve o da ayni yaslarda baska bir bagisiklik sistemi rahatsizligina yakalandi, onunki de kronik ve o da hayat boyu ilac kullanmaya mahkum. Onun hastaligi benimki gibi degil kesinlikle cok daha kolay kontrol edilebilir bir sey. Demek istedigim bazi seyler sadece insanin kafasinda olmuyor, genetik ve dis faktorler kafa yapisindan cok daha fazla rol oynayabiliyor bu durumlarda.
    Biz bu hastaliklarla yasamayi ve onlari elimiz kolumuz ya da herhangi bir uzvumuz gibi gormeyi ogrendik, hayata karsi daha ilimli olmayi ogrendik. Ama ayni zamanda da her seyin ve herkesin bir tabiati oldugunu. Bazen ne kadar ugrassaniz da bazi seylerin onune gecememiyorsunuz, ruhsal tabiatiniz bunu basarsa da fiziksel tabiatiniz buna izin vermiyor.

    YanıtlaSil
  5. siz bu aileyi seçtiniz ne kadar ben seçmedim desenizde sizin böyle bir aileye doğmanız gerekiyordu.genetik denen birşey var.fakat siz bunu her an değiştirebilecek güçtesiniz buna inanın.şu andaki doğrunuz bu olabilir,ama hayatta tek bir doğru yok.7 milyar insan varsa okadar da doğru var.kabul etmek ben bu hastalıkla yaşarım demek değil.ben bu hastalığı neden , ne zaman yarattım deyin.hayat deneyimlerimizden ibaret.şimdi bunun değiştirme zamanınız gelmiş.sizin yaşadıklarınız bunu değiştirmeniz için bir uyarı.anladığım kadarı ile sizin bağışıklık sistemi ile bir sorununuz var.bunu güçlendirme şansınız var.Siz hangi yolu tercih edebilirsiniz bilmiyorum ama bunu yapabilirsiniz.düşünceleriniz sizin için herşeyi yaratacaktır.sadece ne istediğinizi bilin ve isteyin.tıp ve alternatif tıpla bunu hallede bilirsiniz böyle yaşamak sizin kaderiniz olmayabilir.ben 2 türlü kaderimiz olduğuna inanırım.mutlak ve muallak kader.mutlak kader sizin sizin değiştiremediğiniz kader(doğduğunuz ülke,aileniz,çocuklarınız....)muallak kader ise sizin her an değiştirip yazabileceğiz kaderiniz heran değiştirebilirsiniz ve istediğiniz şekildede yazabilirsiniz.bunu yaratacak gücünüz var.İsteyin olduğun.siz görmediğiniz bilmediğiniz herşeyi red edermisiniz .ben aklımı göremiyorum elle tutamıyorum o zaman yok diyebilirmisiniz?siz aslında çok güçlüsünüz ve istediğiniz herşey sizin için olacaktır sadece vaz geçmeyin.ama olmazki demeyin.bunu yaparsanız engel koymuş olursunuz ve isteğiniz iptal olur.dinde de şöyle bir inanış vardır.herşeyi allah tan isteriz ya biz istedikçe allah bunların olması için doğru zamanı yaratmaya çalışır fakat biz arada ama olmazki deriz ve tanrıda kulun vaz geçti der.ve iptal olur.korkunuz olmadan isteyin.

    YanıtlaSil
  6. benim bagisiklik sistemimi guclendirmeye ihtiyacim yok cunku benim bagisiklik sistemim herhangi bir insaninkinden cok daha iyi ve cok daha fazla calisiyor. Bunu bana doktorum soyledi.
    Ve ayrica kusura bakmayin ama o sizin dediklerinizle millet basinin agrisini mide kramplarini geciriyor. Oradan bunlari soylemek cok kolay. Bir gun -allah korusun- olur da bu tip bir hastaliga yakalanirsaniz o zaman tekrar konusuruz.

    YanıtlaSil
  7. Sunu da soylemem lazim; bu tip yorumlari her zaman saglikli insanlar yapar. Ben daha bir tane kronik hastaliga sahip bir insanin: "Bu hastaligi ben yaratttim benim yuzumden oldu, ben gecirebilirim" dedigini duymadim, gormedim. Saglikli insan laflaridir bunlar, sordugunuzda da; "aa benim bas agrilarim vardi bazen ama co agrili, onlar gecti derler" Ha vardir bir iki tane, zaten o insanlar da bu islere hayatlarini adamislardir. Benim hayatimi buna adayacak vaktim yok ne yazik ki; calismam, kirami odemem, ilacimi alabilmek icin para kazanmam gerekiyor...

    YanıtlaSil
  8. peki doktorunuz bu hastalığı neden yarattığınızıda söyleye biliyormu.tıpbın çaresiz olduğu çok şey var.sizin duymadığınız çok şeyide ben duydum.siz neye inanıyorsanız doğrunuz o olacaktır.sizin bu tarz düşünce yapınız olduğu için birşeyler yazma ihtiyacı duymuştum.hayatınız sizin deçimleriniz olacaktır.ben yaşayacağım herşeyin içinden sevgiyle geçeceğim.sizden de tam da hissettiğim yorumları aldım .ön yargıları bırakın hiçbir işinize yaramayacak.hayatı dalga geçerekte yaşayabilirsiniz ki buda kaçıştır.sağlıklı olmanız için hayatınızı birşey lere adamanız gerekmez bunu istediğiniz heryerde ve zamanda yapma şansınız vardı aslında bir ücret bile ödemeniz gerekmiyor.çok kolay çok.ama sizin için imkansız gibi.benim sizin için söyleyecek başka bir sözüm yok.Korkularınız yaşamaya devam edebilirsiniz .hoşçakalın

    YanıtlaSil
  9. Iyilesmek istiyorum. Aaa iyilestim :)
    Bir korkum yok benim allaha sukur. Eskiden de yoktu. Zaten ya bir gun kolum tutmazsa bacagim uyusursa diye bir korkum hic olmamisti.Hala da yok, ama oluyor iste, esyanin tabiati efendim esyanin tabiati. Her agaca istediginiz sekli veremezsiniz yapisina aykiridir.

    YanıtlaSil
  10. kendinize doğru soruyu bile soramıyorsunuz.siz içinizi temizleyemiyorsunuz.sizin yaptığınız evin çüplerini halının altına süpüren insandan farklı değil.ama birgün eviniz kokacak onlardan kurtulmayı seçmediğiniz takdirde. kimse kimseyi değiştiremez o değişmeyi düşünmedikçe.doğru olanda bu.

    YanıtlaSil
  11. o programı ben de izledim
    tam da anneme malin melanom teşhisi konduğu gündü...
    metinin enerjisi çok hoşuma gitmişti, her türlü hastalıkla ilgili bir fikri, bilgisi ve önerisi vardı. kendisiyle normal yaşamda tanışıyor olmak ve hasta-doktor ilişkisi değil de arkadaş olmak istredim. MS hastaları için de "mükemmeliyetçi ve kontrolü elinde tutmak isteyen kişiler" tanımlaması yaptı. bu tanımlama benim hoşuma gitti valla ne yalan söyliim :) (kendim de bir MS hastası olarak) bu kadar zor hayat şartlarında mükemmeliyetçi olursan MS olursun işte sonunda dedim kendi kendime.. bırak biraz şu kontrolü elinden. ama huyum kurusun olmuyo işte.
    pozitif enerji, şifa, v.s. konuları gerçekten çok fazla vakit ayrılması gereken şeyler bence de. hayatını ona adaman çok zor eğer belli bir düzenin varsa. adam gitmiş 1 ay tek başına dağda yaşamış. sadece kendini dinlemiş, doyacak kadar yemek yemiş, konuşmak yok, telefon yok.. kendimi o dağın başında hayal ettim bir an. 2. günde atlarım heralde aşağıya. bir de 1 ay, yıllık iznim yok ki.. :))
    bu arada ben "EY ADSIZ SOZUM SANA"ya yorum yapan ilk adsız "Ş" :)

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    bu konular programı izlemekle olacak bir şey değil.Herkesin gitti yoldan da gitmeye bilirsin.Bunu istediğin takdirde hayat senin önüne isteğinle ilgili herşey çıkarır.Sen buna hazırsan bu yolda devam edersin. Benim tercihim bu yönde oldu:Benim düşümce yapıma uygun olduğu için ben bu tür bir düşünceyi benimsedim ve hayatımı bu şekilde yaşıyorum : Çok az bir vakit ayırıp bunun nasıl olduğunu anlamaya çalıştım ilk başta.Kitaplar okudum,2 seminere gittim.Tamamen düşünceyle ilgili .düşüncelerim değiştikçe ben değiştim.Hala bu şekilde hayatımı yaşıyorum.Zor derseniz herşey zor olur .Ben kolay yaşamayı seçiyorum.Herşeyi tamamen olumlu düşünceyle değiştirmek .Düşünce özgürlüğüm varsa, olumsuzu iptal etme gücümde var.Bizi hasta eden öfke,kıskançlık,yargıyı gibi duyguları yaşamamak çok huzur verici.Tabiki bunun tam tersi duygularla beslenmek isteyenlerde olabilir,hayatı nasıl algıladıklarına bağlı,herkesin yaşamı kendine özel.Hayatımıza kattıklarımız bizde olan enerjiler.Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır.Herşeyi tek bir hayatta hak etmiş olamayız.Bunun bir sebebi vardır bunlar hemen anlatılacak bir konu değil .Ama siz değiştikçe herşey değişiyor.Biçimlendirip sahip olabileceğimiz bir gelecek bizi bekliyor.Tanrı her istediğimize cevap veriyor.Problem bizim yanlış şeyler istememizde.Olan herşeyin arkasında bir sebeb vardır.hiçbirşey tesadüf değildir.Benim için imkansız bir gerçeklik değil,bir görüştür.İMKANSIZ YOKTUR.
    Size buradan cevap vermek zorunda kaldım.Umarım ZİP ZİP buna kızmaz.Onu herşeye rağmen seviyorum

    YanıtlaSil
  13. Butun adsiz'lar birbirine girdi, bari tek bir harf koysaydiniz :)
    Son adsiz ben de seni seviyorumdur herhalde :)
    Ben bu tip dusuncelere karsi falan degilim. Sanirim yanlis anlasildim. Karsi oldugum sey su:
    Ben ve benim gibi milyonlarca insan bu tip hastaliklarla bogusuyor. HAstaligin kendisiyle ilk tanisma zaten cok zor sonrasi kisiye kalmis. Ama yeri geldiginde cok zor olabiliyor ve artik hastalandiktan sonra -hele ki ms gibi bir hastalikta- iyilesmeye degil onunla barismayi ogrenmek gerekiyor.O yuzden bu tip tibbi islerle bogusmayan biri gelip de bana bu hastalik senin yuzunden sen de cikti dedi mi kimseler alinmasin bozulmasin ama acaip sinirleniyorum. Yukarida dalga gecerek yazdim ama arkasindayim; o kadar kuvvetli olsaydi beyin gucum atomu parcalardim ben, valla :)
    E artik nurtopu gibi kronik bir hastaligin var
    dediklerinde de dogal olarak onunla yasamayi ogreniyor insan, onu gecirmek icin cabalamiyor. Olayla barismak basli basina bir is, ve emek istiyor zaten. GEcirmeye calistigimi dusunemiyorum :) HEle bir de beceremezsem yikilirim :)
    O yuzden bakmayin bole sarkastik olduguma, boyle seylere saygi duyuyorum ve elimden geldiginde bu tip fikirlerle hasir nesir olamaya calisiyorum ama bana bir cikis yolu gosterecekmis gibi lanse edilmesinden hoslanmiyorum.
    Derdim budur.

    YanıtlaSil
  14. Siz den bunları duymak çok hoştu.
    Einstein ne demiş:
    İnsanlardaki ön yargıyı parçalamak,benim atomu parçalamamdan daha zor.
    Her haldemi,ben seni sevdiğimden eminim.
    Olan ne olursa olsun kabul etmek doğru birşey.
    Bir hastalığı yaşamamak seni anlayamıyoruz anlamına gelmez,senin kadar her an yaşıyor olmasakta.Aslında hayata daha espirili bir şekilde bakmanda çok hoş.Heranında gülmen dileğilemle.

    YanıtlaSil
  15. bende ms hastasıyım ve metın hara ya gıtmeyı kafama koydum. ılk randevuyu subat ayına verebılıyolar ama hergun arıyorum ılk bosalan randevuya benı alsınlar dıye. cok ınanıyorum ve bu hastalıgı kendı kendıme basıma getrdgme de emınım. ole basımdan olaylar falanda gecmedı hee :) ama ben yarattım ve yasıorum yapcak bsey yok.. allaha sukur nrmal hayatmdan hcbsey degısmedı bısey farketmedı sadece ms hastasısın dendı.betaferonla yasıoruz ıste degısen bsey yok ısallahta olmaz.ama denemekten ne zarar cıkar ne kaybedıcem? hcbsey.oyuzden denıcem.. yenı bı ms tedavısı de daha cıktı onu da denemeye karar verdım ama bu tıbbı bısey amelyat. daa kotusu olmıcagnın garantısı oldugna gore neden denemıım kı ? :)

    YanıtlaSil
  16. @son adsiz:
    Denemek serbest. Sahsen para tuzagi gibi goruyorum bu tip isleri. "Basima ben getirdim" diye de dusunmeyin lutfen. Ancak soyle olmus olabilir; vucudunuzun meyili vardi sizin psikolojiniz de o meyilin kapisini acti. En azindan ben oyle dusunuyorum :)

    bunun disindaki alternatif bati tibbi tedavileri icin de yine sahsi fikrimi soyleyeyim;
    Eger cok kotu durumda degilsem bu tip islere sicak bakmiyorum buna yeni ilaclar vs de dahil. Ne de olsa klinik calismalari daha yeni bitmis ya da bitmek uzere olan ilaclarin yillar sonra ne gibi yan etkiler cikarabilecegini bilmiyorum Umarim her sey istediginiz gibi olu :)

    YanıtlaSil
  17. paolo zamboni nin son bulusuna bakın..etkılenecgnzden emınım doktorumda onayladı denemeye deger dıye goruyorum sadece haberınız olsun.. boyun damarı tıkanıklıgı tedavısı olan arkadasım var hıc atak gecırmıyo artık.. ben daa hıc atak gecrmedım allaha sukur ama erkenden yapıım dıe dsnuyorum doktorumda okey verıosa.. sızde bı bakın ıstersenız daha cok bılınmıyor

    YanıtlaSil