18.06.2009

Onlar sana yazildi!

Gecenlerde bilimsel olmayan tamamen bireysel bir yazi okudum. MS'in tedavisinin aslinda ilaclar degil huzur ve mutluluk oldugu yaziyordu yazida.
Ilk gunden beri bana hediye edilen kitaplar, tavsiye edilen aktiviteler hep bu ic huzur zirvalariyla alakaliydi. Zirva deyisimden anlasildigi uzere, bu tip yaklasimlara amiyane tabirle kil oluyorum.
Ic huzur denilen kavrama, beyin gucune karsi degilim. Fakat sunu da belirtmek isterim ki; sadece bir ic huzur ile gunluk hayati hic degistirmeden norolojik bir hastaligi gecirebilecegine inanmak bir sanridan ibarettir benim gozumde.
Benim aylar icerisinde muhtelif olaylar sayesinde gelistirdigim daha da amiyane bir tabirle ''yavsak yaklasimim'' bile bir cok atagi engelleyemedi. O donemleri cok daha kolay atlattigimi inkar etmeyecegim, ama bu ataklarimin engellenmedigi gercegini ne yazik ki degistirmiyor.
Fakat ayrica eklemek isterim ki; isi gucu birakip bu krizde butun zamaninizi bu islere ayiracak luksunuz var ise eger, o zaman isler degisir.
Bununla beraber, tabii ki pozitif bir yaklasim sergilemeniz, hem sizin hem de cevrenizdekilerin akil ve ruh sagligi acisindan daha saglikli olacaktir.
Kissadan hisse: Benimki gibi bir tutum izlemeye karar verdiyseniz eger lutfen asagida listesini goreceginiz laflara itibar etmeyiniz.
a: Taksim'de seminerler duzenleniyor sekerim, kesin gitmelisin.
b: Ben yillarca reiki yaptim atesim bile cikmadi. (Ikisi bir mi kafasiz?!!)
c: Yoga cok iyi geliyormus tatlim, bence denemelisin. (Sadece yogayla iyilesen bir kisi goster, tum mahallenin kurbanlari benden)
d: Insan nasil hisserderse oyle olurmus. (Yemin ederim duydum bu lafi, hala inanmakta gucluk cekiyorum)
Bu liste daha uzar gider ama ic kiymanin bir alemi yok. Hislerimi ve dusuncelerimi daha iyi anlatmasi icin Cem Yilmaz'i konuk ediyorum bugun. Iyi seyirler.

1 yorum: