7.12.2010

SIZOFREN RUH HALLERI

Bu memlekette bir seyler yaptigini iddia etmek o ise sahip olmak icin yeterli olabiliyor sansli bir kesim icin . Artik o sans ayaga mi geliyor, yaratiliyor mu bilemem.
Mikroskobun altina atom koyup kurcaliyormus gibi yapsam o atom parcalanir mi?
Bu "mis gibi yapmak" durumu beni bilim insani yapar mi?
Oyle olduguma inanirsam ayni zamanda sizofren de olurum bence.

Ayse Arman da bir cins sizofren iste; osuruk osuruk tespitleriyle efendime soyleyeyim ipe sapa gelmez sosyolojik arastirmalariyla kosesinde ahkam kesiyor sonra da kendisine yazar diyor...

Son sosyolojik arastirmasi; sisman insanlarmis. Tombik tombik giyinecekmis sonra da dolanacakmis.
Hangi akla hizmet ablacim? Onu da gectim bu muhtesem arastirmanin sonucunda ne olacak? Tez mi yazacaksin? Sayilarla bilgi mi vereceksin bize? Sismanlar soyle dertlerden muzdarip boyle saglik sorunlari mi var diyeceksin? Vakt-i zamaninda da once kapanmistin, sonra da kicin basin acik Fatih'te dolanmistin. Ulan Istanbul'luyum soyle muhtesem bir insanim diye geciniyorsun hayatinda Fatih'e gitmedin mi, anlamiyorum ki?!

Cidden anlamiyorum bu insanlar nasil bu yerlere geliyor? Su kicikirik blogda bile daha dise dokunur seylerden bahsediyorum ben ya!
Yine blog yoluyla hem komik hem de akl-i, selim konulara deginen kac tane kadin taniyorum. Hepsi de Ayse Arman'i katlar. Onlardan birini koysalar su kadinin yerine medyaya olan saygim tavan yapar.





Ayse Arman'dan iyi olmasin baska ilginc bir kisilik ise; Devlet Bahceli.
Bu adamin matematigi ele alis stili beni korkutuyor.
Onumuzdeki secimlerde MHP'nin iktidar olabilmesi icin izlenmesi gereken yolu aciklamis.
Dehaya gel; 5 tane ilkokul arkadasi, 5 tane ortaokul arkadasi, 5 tane askerlik arkadasi, 5 tane es dost ve 4 tane de yoldan gecen insan bulacakmisiz. Onlari MHP'ye oy vermeye ikna edecekmisiz.

Devlet Bey'in devlet baba olabilmesi icin buldugu formul bu.
Peki ilkokul, ortaokul arkadaslarimizi nasil bulacagiz sayin baskan; Facebook'tan mi? Kapandi kapanacak diye yuregimiz agzimizda geziyoruz. Yarin sabah kalkip da o yesil sayfayi karsimizda gorursek sasirmayiz o derece. 10 kisi kafadan gitti.

Bir de kadin secmenler ne olacak; askerlik arkadasimiz yok? . Bizim oyumuzu istemiyor ya da biz 20 kisi toparlasak kendisi icin yeterli.
Gerci o kisim biraz muglak, kadin secmen konusunda bir aciklama yapmadi, kimse de;
"Baskanim kadinlar askere gitmiyor, onlar ne yapsin?" diye sormadi, direkt alkislamaya basladilar.
Biz askerlik yerine, milletin altin gunlerini bassak mesela? Gobek atarken propaganda yapsak, oy verene ceyreginden altin vaad etsek?

Icraatla gelin bize ne olursunuz ya? Propaganda yapin, secmen yoplayin diyorsunuz. Nasil ikna edilecek bu insanlar anlamiyorum ki? Sanki her sey sut liman, vaatler girla, sira oy toplamaya geldi. Butun parti baskanlari bir araya gelseniz dogru duzgun iki cumle kuramiyorsunuz, varsa yoksa cemkirmek, mahallenin koca karilari gibi birbirinizin arkasindan konusmak.

Secime bir sey kalmadi, vallahi icim daraliyor, kime oy verecegimi bilmiyorum. Illa birilerine verecegiz de ona da digerlerinden daha az kotu diye verecegiz, hale bak! Boyle siyaset boyle demokrasi mi olur? Ben de butun gun soylenip kendi kendime cemkiriyorum, politikaci mi oldun yani?
Aha istedim oldu!
Mimarim ben, yarin sanatci(!) da olabilirim. Aksama defterdarim, oglene vergi memuru.
Kusluk vaktinde bir bakkal, ikindi de muezzin...

3 yorum:

  1. ondan olacak herkes cizgi kahraman olmayi secti, dertler tasalar candy ve terrynin askinda ibaret kaldi:))

    ayse arman bu milletin en sevdigi seye calisiyor, yuzeysellige, derin olani yuzeysellestirmeye, ondan da ekmek yiyor, iste sen konusuyorsun buraya onun adini konuk ediyorsun, ben konusuyorum arkadaslarimla oturdugum masada adini zikrediyorum ofkeyle, twitter konusuyor, TVler konusuyır, dusunsene Dubaide can sıkıntısı, yalana dolana hep ayni adamla nasl da farkli sevismelere yelken actigi filan kesmeyince hop ne yapsin, yapacagi en igrenc seyi yapiyor, hemcinslerini kullaniyor. coukluktan ergenlige oradan yetiskinlige hem fizyolojik hem psikolojik surecler iceren bir problemi(turban da buna dahil) sulandiriyor, bugun bir obeze donup bakmiyorsan bile bu kadin yazdi yazali bakacaksin iste o kadar.

    YanıtlaSil
  2. Konusmamak lazim belki de ama o da cok kayitsizlik olmaz mi?
    Isten alsinlar o kadini ya, nasi barinabiliyor orada? Nedir yani alamet-i farikasi -yazdigi muhtesem yazilari konu disinda birakarak soruyorum-?
    Valla anlamiyorum ya, bilen anlayan birisi varsa anlatsin bana, ben de sasirip sasirip durmayayim.

    YanıtlaSil
  3. Bugün anca fırsat bulup blogunuzu hatmettik efendim. Her satırını okudum. Bayıldım tek kelimeyle!
    Durmak yok, yazmaya devam yeğen! ;)

    Twitdayı.

    YanıtlaSil