14.09.2009

Banu, Ahu, Nuri, Coskun ve digerleri.

Bilmeyen kalmamistir; Bihter'le Behlul sevisti. Kurgusal karakterler olmalarina ragmen gazete sayfalarina bile dustu bu haber. Sonra da olay oldu. Nasil televizyonda sevisirlermis, nasil opusurlermis diye. Yetmedi RTUK uyarida bulundu.
Sevisme dedikleri de biraz opusme, bir adet sirt ve sirti tirmikliyormus gibi yapan el goruntusu. Tirmiklama sehvete delalet ediyor diye kinandi herhalde o goruntu. Ama kimsecikler merak etmesin olur da bir velet sorarsa, Bihter'in Behlul'un sirtini kasidigini soyleriz, olur biter.
Bunlar bir kere opustu ya, simdiki ahlaki konu televizyondaki cinsel icerikli yayinlar oldu.

Dun Kanal Turk'te Laf Aramizda isimli bir talk show programina rastladim. Tugba Ozay konuktu programa. Sunucu beyefendi kendisine; dizi ve filmlerdeki opusme ve sevisme sahneleriyle ilgili ne dusundugunu sordu. Tugba Ozay da; onun zamaninda boyle seylerin olmadigini, kendisinin Adile Nasit'li Uykudan Once ve turevi programlarla buyudugunu anlatti.

Tugba Ozay'la yasimiz uc asagi bes yukari aynidir. Bu gerceklikten yola cikarak soyleyebilirim ki; kendisi yasaminin bir bolumunu zihninden silmek istemis. Cunku biz asil Iffet'i, Nuri Alco'nun baba yarisi oldugu filmleri, Emrah kiz kardesi Gulcan'in geneleve dustugu sahneleri, Tecavuzcu Coskun'un kiz kaldirma taktiklerini izledik.

Dusunsenize; okuldan eve geliyoruz. Uzerimizde uniforma, bir seyler atistirirken televizyonu bir aciyoruz ve karsimizda Faruk Peker!!
Biz Turk sinema tarihinin muhtemelen en carpik filmlerini gunduz saatlerinde izleyerek buyuduk. Ustelik normal insanlar olduk; arada bir ariza veriyor olabiliriz, kim vermiyor ki?..
O yuzden bir dizinin sezon finalinde iki kisi opustu diye, bir sonraki sezonun baslangicinda kizi alindan opturmenin bir alemi yok. Cocuklarin travma esikleri o kadar da dusuk degil.
Peki simdiki cocuklar Iffet'i kaldirabilir mi? Iste ondan emin olamiyorum.

2 yorum:

  1. İffet yaaaa.. Yalnız demin gene seyrettim Faruk abimizin suratındaki ifade nedir öyle yaaaa :) Sahnenin bütünlüğüne uymuyor:P
    Bence simdiki cocuklar degil iffeti musti' yi bile kaldiramaz haha " annecim bana yemek koyabilir misin aciktim" eller bel hizasinda direksekten kırılarak ileri geri gidiyor :) bu hareket de cok mustehcen sayılabilir artık..
    Ayrica Tugba Ozay' a da selamlar Adile Nasit'te mi ogrenmis kıcını ekrana dayamayı merak icersindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Yakında tesettüre de girer merak etme. Maksat var olan "konjonktür"e yalakalık olsun. Bunlar böyle şekerim. Evlenince lady olurlar, hapse girip çıkınca namus bekçisi. Yerse.
    İffet bir efsane. izledik büyüdük bir şeycik de olmadı. O yıllar çok daha eğlenceli ve açıktı. hey gidi hey!

    YanıtlaSil